• Bioproductes
  • Projectes destacats
  • Notícies

Des de sempre, el bosc ens ha proporcionat béns: fusta, llenya, suro, bolets, pinyons,... No obstant això, sovint el valor de mercat d’aquests productes no permet retribuir satisfactòriament els propietaris i gestors del bosc.

La bioeconomia circular ofereix la possibilitat de valoritzar nous productes forestals que reemplacen els procedents de matèries primeres fòssils i no renovables. Un exemple n’és la construcció amb l’ús de productes de nova generació com el CLT, un producte de prestacions mecàniques excepcionals que permet obrir un mercat nou per a la fusta local, reduir sensiblement la petjada de carboni en l'àmbit de la construcció i incrementar l‘eficiència energètica en l’edificació.

Altres tipus de productes forestals lligats a la bioeconomia circular són els biocombustibles agroforestals o els produïts per les biorefineries per a la indústria agroalimentària, farmacèutica o química. A més, la innovació cientificotècnica també potencia l’oferta de productes forestals a través del cultiu de productes originàriament silvestres, com el cas de la tòfona, o de la valorització de les plantes aromàtiques i medicinals.

Projectes destacats /
Mediterranean Wood Chemistry Lab
Mediterranean Wood Chemistry Lab /

A joint research and transfer unit to promote the development of biorefineries and bioproducts from Mediterranean agroforest ecosystems

logotip CTFC
INCREDIBLE
INCREDIBLE /

Innovation Networks of Cork, Resins and Edibles in the Mediterranean basin

logotip CTFC
PECT BioMarkets
PECT BioMarkets /

El Solsonès, una mirada als bioproductes

logotip CTFC
INTACT
INTACT /

Innovation in truffle cultivation, preservation, processing and wild truffle resources management

logotip CTFC
Notícies /
Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.