Personal /FBS / Transferència
Blanco Casellas, Ester
Responsable de transferència CTFC/Forest Bioengineering Solutions (FBS)
   
ester.blanco@fbs.cat
973 48 1752 (233)

Enginyera de forests amb Diploma d’estudis avançats (DEA) per la Universitat de Lleida. Màster en Seguretat i Higiene i Postgrau en Sistemes de l’Aigua (Màster d’Arquitectura del Paisatge UPC).

Màster executiu en innovació per la EOI (Escola d’Organització Industrial).

Formació en Gestió Ambiental ISO 14000, EMAS (ICT) i coneixements d’IPR (propietat intel·lectual i industrial).

La meva experiència professional s’inicia el 1994 amb l’elaboració de PTGMF i treballs d’inventari per a Ordenacions forestals a la Val d’Aran. El 1999 m’incorporo al CTFC com a tècnic en la redacció del pla de restauració de la coberta forestal del Solsonès i, posteriorment com a tècnic en l’àrea d’ordenació de forests, de la qual passo a ser responsable de l’àrea fins 2007. El període 2008-2015 centro la meva activitat en l’equip de Direcció del CTFC, desenvolupant l’estratègia de transferència de coneixement i col·laborant amb els equips tècnico-científics del CTFC per apropar la recerca orientada al sector públic i privat. Fomentar la cultura d’innovació, el desenvolupament i la dinamització de treballs amb l’empresa privada. Durant aquests anys, he estat al càrrec de l’OTRI del CTFC (oficina de transferència de resultats a la investigació), desplegant el Programa PETRA per 4 anys (Pla de Transferència dels resultats de la investigació al CTFC) i participant en diversos projectes de transferència i innovació en el sector agroforestal. Coordinadora del projecte Interreg IV SUDOE Woodtech (www.woodtech-project.eu). He representat al CTFC en diferents associacions i iniciatives empresarials (ACTeC, Grup KTT-Knowledge and Technology Transfer, CERCA).

A finals de 2015 m’incorporo a la Direcció tècnica de l’spin off del CTFC (FBS) per continuar d’una forma més directa la relació amb l’empresa privada, amb la voluntat i l’objectiu de millorar els encàrrecs de laboratori, els serveis d’expertise i el desenvolupament de nous productes i serveis vinculats als equips tècnico-científics del CTFC.

Actualment responsable de l'OTRI i de la transferència tecnològica del grup CTFC.

Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.