Personal /Bioeconomia, salut i governança
Martí Casanovas, Miquel
Química forestal, bioproductes i salut humana
   
miquel.marti@ctfc.cat

Doctor en Urbanisme  (2004) i Màster en Projectació Urbanística per la UPC. També és Màster en Ciències Polítiques i Socials per Sciences Po Paris i Enginyer Civil per l’Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de Lyon.

Treballa en el desenvolupament d’una línia de recerca sobre Biociutats, aportant coneixements sobre morfologia i estructura urbanes, sobre planejament urbanístic i territorial o sobre processos de participació ciutadana a altres camps d’expertesa existents al Centre. Les sinergies recíproques entre ciutats i boscos com a provisors de béns i serveis i els mecanismes i efectes de la naturalització de les ciutats són els seus temes de treball.

La transferència de coneixement a través de serveis als Ajuntaments i altres administracions públiques (suport a la presa de decisions i als processos participatius o a la integració en el planejament de determinats serveis ecosistèmics) és un objectiu de la seva tasca. N’és un exemple el projecte en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per integrar la gestió del risc d’incendis en el planejament. També col·labora en la redacció de planejament sectorial en l’àmbit forestal.

És professor associat al Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC. Imparteix diverses assignatures d’urbanística a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Com a membre del Grup de Recerca en Urbanisme estudia l’evolució de les polítiques d’espai públic en diversos contextos socioculturals. La innovació en estratègies de mobilitat urbana sostenible és una altra de les seves línies de recerca principals. Puntualment, redacta planejament urbanístic a diverses escales com a professional liberal.

 

MARTI, M. “Mobility House, source of added value for the city”, en MORENO, J. Barcelona ecotech mobility house, pg. 27-62, Barcelona: UPC (2020).

MARTI, M. “La reurbanización de la Via Laietana en el contexto de cuatro décadas de política de espacios públicos en Ciutat Vella”, en GALINDO, J. et al. Barcelona Via Laietana. Directrices y propuestas para su transformación, pg. 36-44, Barcelona: DUOT, UPC (2018).

 ROCA, E., MARTI, M., PESOA, M, GALINDO, J. Algunos retos de la urbanización reciente en China, en ACE: Architecture, City and Environment, vol.12, nº36, p. 177-200 (2018).

 ROCA, E., MARTI, M. Urban visions for the architectural project of public space, en The Journal of Public Space, vol.2 nº2, pg. 13-26 (2017).

MARTI, M., COMPTA, S. “Nou Barris: neighbourhood struggles and the political will to monumentalize the periphery”, en ROCA, E. (ed.) Walking the city, pg. 181-200, Universitat of Barcelona (2015)

Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.