Personal /Direcció General
Gràcia, Carles A.
Boscos i aigua
   
cgracia@ub.edu

Doctor en Biologia, Universitat de Barcelona, ​​1982

Llicenciat en Biologia, Universitat de Barcelona, ​​1978

Diplôme d'Études Approfondies, Université de les Ciències i Techniques du Languedoc, France 1978

Analista d'Aplicacions Científiques, Laboratori de Càlcul, Universitat de Barcelona, ​​1975

Programador d'Aplicacions Científiques, Laboratori de Càlcul, Universitat de Barcelona, ​​1974

 

Carles A. Gràcia ha estat Professor del Departament d'Ecologia, Universitat de Barcelona fins a la seva jubilació l’any 2017. Bona part del seu treball de recerca s'ha desenvolupat al CREAF.

La seva activitat se centra principalment en l'Ecologia Forestal. La producció primària, els balanços d'aigua i carboni així com la resposta ecofisiològica dels ecosistemes forestals al canvi climàtic constitueixen el nucli del seu treball de recerca. És autor de GOTILWA +, un model de processos que simula el desenvolupament dels boscos sota diferents escenaris de gestió i / o escenaris climàtics.

Ha participat en 32 projectes d'investigació i és autor de 208 treballs científics a més d'altres articles de divulgació. Ha estat vicepresident de l'Associació Espanyola d'Ecologia Terrestre (AEET) i membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Ciències Forestals (SECF), membre del Comitè de Gestió de l'European Forest Institute (EFI) així com de l'Oficina Regional Mediterranean Regional Office (EFIMED) de l'EFI i membre de la junta directiva del CREAF en representació de la Universitat de Barcelona. És membre del Grup d'experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC). Va participar en les Conferències de les Parts (COP 6 bis i 7) de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a Bonn i Marràqueix com a membre de la Delegació del Govern d'Espanya.

Des de gener de 2014 és reconegut com a Investigador Prometeu per la SENESCYT (Secretaria Nacional d'Educació Superior, Ciència, Tecnologia i Innovació) de l'Equador a la Universitat de Cuenca (Azuay, Equador).